Weddingplanner worden?

Er altijd al van gedroomd om van huwelijken organiseren je beroep te maken? Dat treft, want professioneel Weddingplanner Kim Van der Heyden organiseert vanaf maart de eerste praktijkgerichte opleiding tot weddingplanner in Vlaanderen. Tijdens de twee weken durende cursus bezoeken de deelnemers tien locaties en krijgen ze les van twintig coaches. Prijskaartje? 6.500 euro.

Professioneel weddingplanner Kim Van der Heyden uit Antwerpen start in maart met The Wedding Academy, een twee weken durende cursus waarin je leert hoe je de perfecte bruiloft organiseert.

De eerste opleiding ‘Wedding planner & designer’ staat gepland van 12 tot en met 23 maart. De deelnemers worden elke dag op een andere unieke trouwlocatie in Vlaanderen verwacht waar ze begeleid zullen worden door professionele coaches die reeds hun strepen in het vak verdienden.

‘Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat je op de werkvloer het meeste leert’

Maar daar stopt het niet. Tot een jaar na de cursus worden de beginnende weddingplanners opgevolgd en hun bedrijf elk kwartaal doorgelicht. Het volledige kostenplaatje van een deelname aan The Wedding Academy bedraagt zo’n 6.500 euro. ‘Dat lijkt heel veel’, vertelt Van der Heyden (centraal op onderstaande foto) vandaag in Het Laatste Nieuws.‘Maar na die twee weken intensieve praktijklessen heb je twintig coaches bij wie je altijd terechtkan, je hebt meteen tien mooie locaties in je portefeuille en heel wat contacten die je als weddingplanner niet kan missen. Zo werken we samen met UNIZOInsights BeneluxBruid & Bruidegom Magazine en House Of Weddings.’

Nieuw in Vlaanderen is een opleiding tot weddingplanner niet. Zo kan je bij opleidingscentrum Syntra ook de kneepjes van het vak leren. Al is Syntra’s cursus volgens Van der Heyden te theoretisch.

Ik heb alle bestaande cursussen in Vlaanderen doorgenomen en stond versteld van wat cursisten voorgeschoteld krijgen.

‘Ik heb al de mogelijke cursussen doorgenomen en stond versteld van wat cursisten voorgeschoteld krijgen. Dat ze in China in het rood trouwen omdat wit de kleur van de dood is, daar ben je hier niets mee. Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat je op de werkvloer het meeste leert.

Cursus moet beroep behoeden voor negatieve ervaringen

Met The Wedding Academy wil Van der Heyden, zaakvoerder van Absolutely Fabulous Weddings, bovendien het beroep behoeden voor negatieve ervaringen waar koppels weleens mee te maken krijgen. ‘Tegenwoordig kan iedereen zich te pas en te onpas weddingplanner noemen zonder voldoende opleiding of attest’, aldus de Antwerpse weddingplanner.

Tegenwoordig kan iedereen zich te pas en te onpas weddingplanner noemen zonder voldoende opleiding of attest.

‘Hierdoor komen mensen wel eens in contact met slechte weddingplanners waardoor het beroep een negatief imago heeft. Dit willen we met The Wedding Academy in de toekomst vermijden.’

 

Smoking kopen

Zoekt u een goedkope smoking kopen? Een smokingkostuum is geschikt voor formele gelegenheden als een gala of een bruiloft. Een smoking is dé avondkledij voor mannen. Doorlopend hebben wij een super smoking actie! Deze smokingdeal bevat een smoking, smokingshirt, strikje én schoenen voor €299,00. De smoking is beschikbaar in de kleuren zwart en blauw.

Trouwpak blauw

Trouwpak blauw gezocht? Dan zit je hier goed. Voor heel wat mannen is het een helse zoektocht naar wat ze moeten dragen op de grote dag. Niet alleen de bruidegom dient in een mooi trouwpak voor het altaar te verschijnen. De vaders, getuigen en vrienden zullen ook de zoektocht starten naar een geschikt pak. Het team van trouwpak outllet helpt je graag verder om je het perfecte trouwpak op maat voor deze speciale dag samen te stellen.